Team   Specialisaties Kinesitherapie Fitness Osteopathie Contact
 

Specialisaties

 
 

Mulligan Therapie

Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Brian Mulligan is een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut, die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een eigen behandelmethode heeft ontwikkeld voor klachten aan de perifere gewrichten, wervelkolom en weke delen, die bestaan op basis van een “positional faulth” of “tracking problem”. Hypothetisch wordt hierbij aangenomen dat de aangetaste structuur door een trauma, immobilisatieperiode etc. een positiefout of tracking probleem ontwikkelt, waardoor de structuur niet meer goed spoort.

Het unieke aan de werkwijze van Mulligan is dat hij deze, vaak lastig te bestrijden klachten, snel en duurzaam verbetert door in één handeling een beweging met een mobilisatie te combineren. Een groot bijkomend voordeel is dat deze technieken indien geïndiceerd door de patiënt 100 % pijnloos kunnen worden ondergaan. Hiermee vormen ze een veilig alternatief voor b.v. manipulaties en de uitspraak “no pain no gain”.

Omdat, voor zover bekend, niemand eerder op een systematische wijze deze vorm van behandelen heeft beschreven, mogen deze “Mobilisations with Movement” (MWM’s) Mulligans geesteskind worden genoemd. Voor de wervelkolom heeft hij als aanvulling op de MWM’s de eveneens pijnloze NAG’s (natural apophysical glides) en SNAG’s (sustained natural apophysical glides) ontwikkeld. Hiermee kunnen bewegingsbeperkingen in de wervelkolom vaak op een snelle wijze worden verbeterd.

BRON
Cursus IRSK, Mulligan concept

 

Teamleden gespecialiseerd in Mulligan Therapie :

 
  Walter Hinderdael Revalidatieteam  
 
     
webdesign by ICT design